Gratis undervisning og træning af genoplivning.


Vi er en gruppe af yngre læger, der tilbyder teoretisk undervisning og praktisk træning i genoplivning til skoleelever og andre relevante fora i Nordjylland.

Livreddende basal genoplivning er ikke en fast del af skemaet i mange grundskoler og gymnasielle uddannelser, hvorfor vi mener, at vi kan tilbyde en indsats netop her. At kunne yde basal genoplivning betyder, at man som lægmand kan iværksætte nogle få, men potentielt livreddende, håndgreb indtil den sundhedsfaglige hjælp når frem. Al forskning viser, at det gør en forskel at handle hurtigt og gøre noget, og det er dér vi vil hen med vores undervisningstilbud, som i øvrigt er ganske gratis.


Vi tilbyder undervisning af cirka én times varighed. Vores undervisning består af praktiske øvelser kombineret med teori og en quiz. De praktiske øvelser er delt ud på tre stande, hvor deltagerne vil lære at erkende et hjertestop, udøve hjerte-lunge redning på en simulationsdukke og betjene en hjertestarter.

Vi medbringer selv simulationsdukker, hjertestartere og andet undervisningsmateriale og behøver blot et lokale. Vi kommer typisk 3-4 læger af gangen, og har mulighed for at undervise 3-4 sessioner på en dag.


Projektet har kørt på frivillig basis siden efteråret 2012, og vi har derfor erfaring med at undervise hundredevis af unge nordjyder. I begyndelsen af projektet blev der udført en spørgeskemaundersøgelse før undervisningen og en uge efter undervisningen. Undersøgelsen viste blandt andet at andelen af eleverne, der følte sig forberedt til at udføre basal genoplivning steg fra 30% til 90%.


Hvis dette tilbud falder i jeres interesse, er I meget velkomne til at skrive til projektansvarlig på nedenstående mail.

Såfremt I har specifikke ønsker for undervisningen, er I også meget velkomne til at kontakte os for et målrettet undervisningstilbud.


Projektansvarlig

Navn: Tanja Frederiksen

Mail: genoplivning@sund-nord.dk
I begyndelsen af projektet blev der udført en spørgeskemaundersøgelse for undervisningen og en uge efter undervisningen. Undersøgelsen viste blandt andet at andelen af eleverne, der følte sig forberedt til at udføre basal genoplivning steg fra 30% til 90%. Undersøgelsen er publiceret i "Scandinavian Journal of Trauma, Resuscitation and Emergency Medicine og kan ses her.


Der er blevet undervist i genoplivning ved "Forskningens Døgn" på Aalborg Universitetshospital i 2014. Du kan læse mere om dagen her
Copyright © All Rights Reserved